July 23, 2008

My time will come

گریگور مندل یه کشیش اتریشی بود. اون تحصیل توی دانشگاه در رشته ریاضی رو نیمه کاره ول کرده بود و توی کلیسا به ارشاد و راهنمایی مردم مشغول بود . توی حیاط خونشون مندل برطبق چیزایی که از پدر کشاورزش یاد گرفته بود یه باغچه کوچیک درست کرده بود و توش نخود فرنگی میکاشت . یه روز که مندل کتاب مقدس دستش بود و داشت موعظه فردا صبحش رو آماده میکرد یه دفعه چشمش افتاد به بوته های نخود که گل داده بودن ، روی گلها خم شد و با دقت گلها رو نگاه میکرد . مرد کشاورزی که از کنار حیاط اون رد میشد با دیدن مندل با خودش فکر کرد حتما پدر مندل داره به ظرافت گلها و قدرت خالق اونها فکر میکنه . نه ! البته که مندل قدرت خالق رو می شناخت ولی داشت به یه چیز دیگه فکر میکرد . مندل متوجه شد سال پیش گلهای بوته ها همه بنفش بودن و بوته های امسال هم حاصل کاشتن دونه های همون بوته ها ست ولی امسال همه بوته ها گلهاشون بنفش نیست بعضی بوته ها گلهاشون سفیده . مندل فکر کرد بله خداوند خالق قدرتمند هستیه و برای این اتفاق هم حتما دلیل و ظرافتی هست و من باید دلیلش رو بفهمم . از اون روز مندل شروع کرد به آزمایشهای مختلف اون بوته هایی که رنگهای متفاوت داشتن رو با هم آمیزش می داد و بعد دونه هاشون رو میکاشت و وقتی که بوته ها دراومدن خود این بوته ها رو با هم آمیزش میداد و این کار رو بارها و بارها تکرار میکرد . اون تعداد بوته های با گل بنفش و سفید این آزمایش ها رومی شمرد . مندل ریاضی بلد بود به خاطر همین فهمید تعداد گلهای بنفش و سفیدی که داره بدست میاره اتفاقی نیست . فهمید حتما عاملی در ایجاد این رنگها توی نسلهای مختلف نقش داره بعدها اسم این عامل ژن گذاشته شد و همینطور فهمید که این عامل خودش شامل دو جزه ، الان دیگه همه میدونن که مثلا برای رنگ چشم دو جفت ژن داریم یکی از مادر اومده یکی از پدر .



سال 1866 وقتی مندل نظریه اش رو اعلام کرد کسی به حرفش توجه نکرد . شاید خیلیها حرفاشو تخیلات ِ دینی دونستن یا شاید باور نمیکردن که چیزی به این مهمی رو بشه با آزمایش روی چندتا نخود اثبات کرد. همه منتظر یه چیز محیرالعقول بودن اما قوانین جهان روی سادگی بنا شده فقط باید ارتباط مسائل رو با هم پیدا کرد. مندل سال 1884 مرد اما خودش گفته بود که ، دوره من خواهد رسید .



مندل درست گفته بود ، حدود چهل سال بعد از انتشار مقاله اش اوایل قرت بیستم چندتا دانشمند کارهای مندل رو بازبینی کردن و نشون دادن که نظریه اون درست بوده . مندل پدر علم ژنتیک نام گرفت و همونطور که خودش گفته بود ، دوره اون رسید .


May 14, 2008

25


از اولین باری که ویروس ایدز از یک بیمار بدست اومد و شناسایی شد 25 سال میگذره . ما دانشمندا چه کردیم توی این 25 سال اینجا رو بخونید.

May 10, 2008

Biophysics

Nobody is silly enough to think that an elephant will only fall under gravity if its genes tell it to do so,but the same underlying error can easily be made in less obvious circumstances.So we must distinguish between how much behaviour, and what part, has a genetic origin, and how much comes solely because an organism lives in the physical universe and is therefore bound by physical laws.
Ian Stewart, Life's Other secret

پ.ن: این عبارت زیبا به نظر من زحمت بیان اینکه بین علوم مرزی وجود نداره و همه چیز در سطح بالاتری به یک حقیقت اشاره دارند، لاجرم همه با هم یکی میشند، رو خیلی ماهرانه کشیده.ه

March 26, 2008

و باز هم نوروساینس!ا




اگر اینجا کلیک کنید، به صفحه ای میرید که اونجا توسط "بی.بی.سی" آزمون خیلی جالبی قرار داده شده. این تست مغز شما و تواناییهای اونرو بر حسب جنسیت مورد بررسی قرار میده. همه آزمونهای این تست آزمونهایی هستند که توسط دانشمندان نوروساینتیست در مراکز تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفته. در طول تست و همچنین در پایان تست که نتایج اعلام میشه، لینکهای مختلفی به تکستهای علمی که اساس آزمونها و نیز نتیجه گیریها رو کامل توضیح داده، داده شده. توصیه میکنم حتما یه سر بزنید.


اصلا وقت گیر نیست( حتی با اینترنتهای کم سرعت خونگی)ا


اینجا هم صفحه دیگه ای باز از بی.بی.سی که مطالب مختلف بیشتری در مورد نوروساینس داره


بعد از این تست تازه براتون جا میوفته که نوروساینس عجب علم محشریه!!!ا

March 11, 2008

Harvard adopts open access policy!


از این به بعد مقالاتی که دانشمندها و دانشجوهای دانشگاه هاروارد توی رشته های مختلف انجام میدن رو میتونید به صورت رایگان از وب سایت دانشگاه هاروارد دانلود کنید . یه لحظه به قضیه دقت کنید میدونید این یعنی چی؟ یهنی دانشگاه داره از منابع اعتباری خودش خرج میکنه و مقالات تحقیقاتیه محقق هاشو که قبلا باید برای خوندنش پول میدادی رو رایگان در اختیار بقیه میذاره . این یعنی ارزش گذاشتن و بها دادن به اون دانشمند . قابل توجه آن مسئولینی که اینجا رو نمی خونند

February 26, 2008

Bornaviridae and depression


خانوادهِ ویروسی برنا ویریده یکی از خانواده های مهم ویروسی است که اهمیت آن به دلیل اهمیت بیماری "برنا" میباشد. این بیماری در اثر باسخ سیستم ایمنی به ورود ویروس ایجاد می شود. جالب است که بدانید محل رشد ویروس مذکور سیستم عصبی مرکزی در جانوران است! عموما تصور میشود که ویروس بصورت اولیه وارد لب بویایی فرد میشود و بعد با انتقال سلول به سلول وارد دستگاه لیمبیک می گردد. البته آلودگی سلول میزبان توسط ویروس غیر سیتولیتیک است، اما در بیمار علائمی از قبیل تغییرات عصبی و تغییر در رفتار و اعمال شناختی فرد و نیز افسردگی دیده میشود که به نظر میرسد به دلیل اختلالات در میزان ترشح نوروترانسمیترهای عصبی توسط سلولهای آلوده می باشد. تا به امروز انتقال فرد-به- فرد در مبتلایان مشاهده نشده است
دانشمندان علوم اعصاب در حال حاضر به بررسی این فرضیه که آیا علت ژنتیکی بیماریهای روانی همچون اسکیزوفرنی ویاافسردگیهای عادی منشا تکاملی مرتبط با این ویروس داشته است مشغول میباشند. یعنی بررسی این موضوع که آیا با تثبیت ژنوم این ویروس در انسانها مسئله ژنتیکی بودن بیماریهایی همچون افسردگی، اسکیزوفرنی و سایر بیماریهای روانی ایجاد شده است و یا خیر.ه

February 20, 2008

مکانیک آماری مال پرنده هاست


این عنوان مقاله ای است که در مجله فیزیکس تو دی چاپ شده. با اینکه صورت مساله به نظر ساده می آید اما بسیارپیچیده است.
یک گروه بزرگ چند ملیتی فیزیک دان و زیست شناس که هسته مرکزی شان در رم مستقر است؛ به مدت سه سال رفتار دسته جمعی سارها را مورد بررسی دقیق قرار داده اند تا بتوانند آن را مدل سازی کنند. مدل هایی از این دست کاربرد زیادی در پیش بینی رفتار سیستم های پیچیده از قبیل بازار بورس، نتیجه انتخابات، تاثیر تبلیغات در فروش یک کالا و...دارد.
گروه به منظور جمع آوری داده در مقیاس بزرگ و در سه بعد وسایل عکاسی و فیلم برداریشان را در پشت بام ایستگاه راه آهن رم نصب کرده، هر روز بعد از ظهر ضمن بازگشت دسته دسته سارها، به مدت بیست دقیقه در هر ثانیه ده فریم از آنها عکس گرفته اند.
هر دسته سار شامل دست کم دویست و دست بالا پنجاه هزار سار است. سخت ترین قسمت کار برای گروه بررسی و تحلیل عکس ها و به قولی پیدا کردن اینکه کی به کی است بوده .
مهم ترین نتیجه این تحقیق تا به اینجا کمی سازی برهم کنش بین پرنده ها در یک دسته در حال حرکت است. بررسی داده های سه بعدی نشان می دهد یک پرنده با تمام همسایه هایش که در فاصله ای مشخص از او قرار دارند برهم کنش ندارد. توزیع زاویه ای نزدیک ترین همسایه هر پرنده در عکس های گرفته شده حاکی از آن است که احتمال برهم کنش هر پرنده با همسایه های کناریش به مراتب از احتمال برهم کنش با همسایه پشت سری و جلویی اش بیشتر است. بررسی داده ها برای بررسی احتمال برهم کنش با همسایه دوم و سوم هم به همین نتیجه منتهی می شوند. فیزیولوژی چشم هم این ادعا را تایید می کند. غیرهمسانگرد بودن برهم کنش پرنده ها با همسایه هایشان نقش موثری در توضیح این پدیده که دسته پرندگان ضمن برخورد با مانع (شکارچی) به سرعت تغییر شکل داده به نظم اولیه شان برمی گردند دارد.

----------------------------------------------------------------
پ.ن. حالا هی بشینید بگید زیست علم محضه نه کاربردی . نشستن 3سال به جای کفتر بازی به نحوه پرواز پرنده ها خوب دقت کردن و باهاش تغییرات بورس رو پیش بینی کردن . بابا همه قانونها تو دل خود همین چیزاییه که ساده ازش میگذریم ، چشمها را باید شست!
پ.ن.2.کلاس بیوفیزیکه ما شروع شد اگر همکلاسیهای عزیز ما را کتک نزنند باید بگم خیلی درس باحالیه و خیلی خوشم میاد ازش . البته امیدوارم مثل ماجرای بیوشیمی فیزیک نشه !
پ.ن.3. باتوجه به آن چیزهایی که خود ِ سلولیهای 84 می دانند باید گفت : زنده باد دکتر منتصر!

February 15, 2008

به سلامتی

با لاخره پس از مدت مدید، زحمات فراوان سردبیر عزیز به ثمر رسید و با استفاده از سیستم " هالو اسکن" از این پس امکان باز کردن بخش کامنتها به راحتی میسر میباشد (چون سردبیر خیلی زحمت کشیده و الان خسته و کوفته در حال استراحته، من دارم این مطلب رو مینویسم!). پس ای دوستان عزیزی که همینجوری توی صف ایستاده بودید تا بالاخره بتونید برای ما کامنت بگذارید، انتظار به پایان رسید. لطفا کامنت بگذارید!ا
میدونید از شما چه پنهان ما تا به امروز دل خودمون رو گول میزدیم که خوانندگان محترم میخواهند! اما نمیتوانند برای ما کامنت بگذارند!! پس خواهش میکنم برای اینکه حداقل ما پیش دلمون( و خودمون) خیط نشویم هم یک نظر کوچولو بدید! ممنون

February 6, 2008

اندکی این مثنوی تاخیر شد

با عرض پوزش از دوستان . چون زمان امتحانا بود فرصت نشد این صفحه چندان به روز بشه . الان هم که امتحانا تموم شده فکر کردید داریم زیر کرسی واسه خودمون چرت می زنیم!؟ زهی تصور باطل! الان هم نشستیم پای کامپیوتر درحال کارهای علمی و جانفشانیدن هستیم . دوستی میل زده بود و درمورد کتابهای سیستماتیک پرسیده بود . راستش برای گیاهی بوتنا ایرانیکا هست برای جانوری هم راستش نمی دونم ! اما اگر سال اولی هستید و الان که رفتید ترم دوم اگه میخواید یه چیزی بخونید که به درد دنیا و آخرتتون بخوره حتما حتما حتما ""شیمی آلی"" بخونید فرقی هم نداره چه رشته ای هستید . یه زیست شناس اگه شیمی آلی و بیوشیمی ندونه کلاهش پس معرکه است.

پ.ن. جای شما خالی رفتیم سمینار یکی از بچه های فوق . کمی تا اندکی افتضاح بود. همین برای توضیح عمق فاجعه کافیست، ولی کیک آخرش چسبید!!

February 1, 2008

نوبل بامزه!



ایگ نوبل یا نوبل بامزه (خودم این معادل رو براش انتخاب کردم!) جایزه ایه که هرسال اول پاییز قبل از اعلام برندگان نوبل اصلی ، به دانشمندهای رشته های مختلف که تحقیقات جالبی داشتن اهدا میشه . تحقیقات ِ کاملا علمی که وقتی آدم نتایجش رو میشنوه براش عجیب و بامزه ست . برگزار کننده های این مراسم خودشون از برندگان نوبل هستن و حتی بعضی ازافرادی که برنده این جایزه شدن برای همین تحقیق نوبل اصلی رو هم بردن . وای فقط این لیست برندگان و کارای تحقیقاتیشون رو بخونید ببینید چقدر جالبه . استخراج اسانس وانیل از پهن گاو! جذابیت بوی پنیر و بوی پای انسان برای پشه ماده آنوفل(ناقل مالاریا) ، چرا دارکوبها گردن درد نمیگیرن! چرا ماکارونی رو که خم میکنی به چندین قسمت میشکنه ، قانون 5 ثانیه مثلا اگر یه چیز خوردنی بیوفته روی زمین تا قبل از 5ثانیه اگه از رو زمین برش داری آلوده نیست و میشه خوردش ، افزایش میل جنسی بین شترمرغهای تحت پرورش انسان! ، چرا وقتی دوش میگیریم پرده حمام به سمت داخل خم میشه! ، معلق نگه داشتن قورباغه توی هوا بدون استفاده از هیچ وسیله ای فقط با میدان مغناطیسی ، علت ایجاد حس بد نسبت به صدای کشیدن ناخن رو تخته ، اینکه سیاه چاله ها تمام تجهیزات لازم برای اینکه مکان جهنم باشن رو دارن! ، علت وابسته به سیستم عصبی ِ شایع بودن دست توی دماغ کردن در بزرگسالان!! ، محاسبه تعداد عکسهایی که باید گرفته بشه تا هیچ کسی از افراد گروه ِ توی عکس چشماش بسته نباشه و خلاصه کلی کارای جالب که باید خودتون ببینید . امیدوارم چند وقت دیگه اسم دانشمندهای ایرانی هم توی این لیست بیاد!

Mating in Drosophila


دانشمندان اخیرا به نتایج جالبی در مورد جفت گیری حیوانات رسیدند. ژن جدیدی به نام "Blindgender" در مگس سرکه کشف شده که در جفت یابی صحیح به مگس کمک میکند. مگسهای نری که در این ژن دچار نقص هستند، به طور اشتباه جذب مگسهای نر میشوند. محصول این ژن در مرکز بویایی مگس، در ترشح گلوتامات نقش دارد. مگسهای حاوی ژن ناقص، با کاهش 50% گلوتامات خارج سلولی محیطی روبرو هستند. از آنجا که این نوع گلوتامات در desensitize کردن گیرنده های گلوتامات اثر دارد، کاهش آن سبب افزایش فعالیت و حساسیت این گیرنده ها در مرکز بویایی مگس میشود. نتیجه اینکه مگسهای نر جذب فرومونهای بدبو و غیرجذاب سایر مگسهای نر میشوند. شناسایی این ژن و اثرات آن کمکهای زیادی در بررسی رفتارهای homosexuality در حشرات و کنترل زاد و ولد حشرات انگل خواهد کرد


(منبع: nature )

January 27, 2008

شب امتحان


از درس خوندن شب امتحان متنفرم. نمیدونم چرا اما این چرخه مسخرهِ فرجه ها- امتحان- تعطیل، حالمو بدجور میگیره! فکر اینکه خوب تمام این مدت سر کلاسی نشستی، درسی رو یاد گرفتی(مثلا حالا! ایده آل فکر میکنیم!) بعد الان باید تند و تند چند تایی فرمول یاد بگیری، چند تایی اسم حفظ کنی تا بری و ثابت کنی که درسی رو یاد گرفتی. و اگر احیا نا به هر دلیلی هم یهد نگرفتی (حالا دوست نداشتی، خوشت نمی اومده از درس یا...) باز هم باید همه این کارها رو بکنی. البته انصافا تقصیر از خود ماست. یعنی اصل حال بد منم از خودمه. معمولا وقتی شب امتحان میشه و میرم سراغ در سی که تو طول ترم باید میخوندمش و غفلت کردم!!!! و نخوندم اینجوری میشم. از خودم بدم می آد. که چرا آخه؟؟ فرضا نمرهِ خوبی هم بگیرم! خودم که میدونم اینهارو 3 روزه یاد گرفتم بعدم همه شون پر! کاش واقعا چیزی پیدا بشه تا علم ما رو، اونچیزی که یاد گرفتیم!!! دقت کنید، یاد گرفتیم، نه حفظ کردیم، رو بسنجه

January 2, 2008

دیسلکسی،



دیسلکسی، خوانشپریشی یا نارساخوانی، بیماری ناشناخته و مبهمی است که متاسفانه به طور میانگین ۳۰ درصد از مبتلایان به آن، ترک تحصیل میکنند و انگیزه خودکشی در این افراد ۶ برابر دیگران است والدین بچههای مبتلا به دیسلکسی باید به آنها اعتمادبهنفس بدهند و تشویقشان کنند که روی پای خودشان بایستند به فرمان معلم، کلاس غرق در آرامش میشود تا دانشآموزان واژههای کتاب را بشنوند و یاد بگیرند. مجبور است به دستور معلم بخواند اما نمیتواند تصور کند با آغاز به خواندن او چه اتفاقی میافتد. دلهره عجیبی دارد اما نمیتواند از دستور معلم سرپیچی کند، پس میخواند اما...
خنده همکلاسیها سرکلاس به هنگام خواندن او از روی کتاب و تلفظ ناصحیح کلمات، بدترین خاطره زندگیاش است. تجربه تلخی که در به وجود آمدنش بیتقصیر است...
دیسلکسی، خوانشپریشی یا نارساخوانی بیماری ناشناخته و مبهمی است که متاسفانه به طور میانگین ۳۰ درصد از مبتلایان به آن، ترک تحصیل میکنند و انگیزه خودکشی در این افراد ۶ برابر دیگران است.
دیسلکسی نوعی اختلال یادگیری است که بر توانایی خواندن و نوشتن کودک تاثیر میگذارد و نشانههای آن در دوران دبستان آشکار میشود. کودک مبتلا به دیسلکسی اگرچه به نظر باهوش میرسد و هیچ مشکلی از نظر بینایی و شنوایی ندارد ولی با این حال نمیتواند روشهایی را که به وی آموزش داده شده است در جهت خواندن، نوشتن و تلفظ کلمات به کار بندد. نارساخوانی برخلاف باور عموم، شکلی از عقبماندگی ذهنی نیست و رابطه مستقیم با معلولیت جسمی، مشکلات فرهنگی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی پایین یا آسیبهای مادرزادی مغزی ندارد.
کودکی که مبتلا به دیسلکسی است به طور معمول تا قبل از ورود به مدرسه مشکلی ندارد. کودک با شروع آموزشها تازه متوجه میشود که نمیتواند قدم به قدم با دیگران پیش برود و این امر، وی را آنقدر پریشان حال میکند که یا کلاس را به هم میریزد یا گوشهگیر میشود. اما توجه داشته باشید دیسلکسی را نباید با اختلالات توجه، ناتواناییهای یادگیری ناشی از کمبود فرصتها و امکانات آموزشی مانند تعویض مکرر مدرسه، حضور نامنظم در کلاس یا فقدان آموزش در مهارتهای اصلی، عقبماندگی ذهنی، اختلال در خود فروماندگی، نقایص شنوایی و بینایی، ناتوانیهای فیزیکی، اختلالات هیجانی یا مشکلات رایج در فرآیند یادگیری زبان دوم اشتباه گرفت.
نشانه بیماری
از جمله نشانههای بیماری نارساخوانی میتوان به تشخیص ندادن چپ و راست، بالا و پایین، ناتوانی در خواندن ساعتها، مشکل به یاد آوردن ترتیب ساعتهای هفته، ماهها، فصول، اختلالات گفتاری و ناتوانی در ساختن جملات اشاره کرد.
کودک مبتلا به دیسلکسی حروف نزدیک به هم مثل ب، پ، ت، د، ف... را با هم اشتباه میگیرد و به طور معمول حروف بیصدا را جایگزین حروف صدادار میکند. البته این امر تصادفی است و گاهی نیز کودک کلمات را صحیح ادا میکند. شخص مبتلا به خوانشپریشی کلمات را برعکس میخواند، بعضی صداها را حذف میکند و روخوانیاش بریده بریده، نامفهوم و با شک و ترس است.
دیسلکسی از نظر شدت متفاوت است و میزان آن بر حسب تعداد اشتباهات و مدت زمان خواندن یک متن در مقایسه با یک کودک عادی تشخیص داده میشود.
دلایل و عوامل موثر
دلایل بروز بیماری دیسلکسی بسیار متفاوت است. در اروپا بیش از ۵/۲ میلیون کودک مبتلا به دیسلکسیاند و به همین دلیل محققان ۹ کشور اروپایی گرد هم آمدند تا با آزمایش روی ۴ هزار کودک دلایل و میزان مبتلایان به آن در زبانهای متعدد را بررسی کنند.
پیش از این تحقیقات (عصبی ـ کالبدی)، گالابوردا، استاد عصبشناسی دانشگاه هاروارد آمریکا در سال ۱۹۷۹ و آزمایشهای پولسو در سال ۱۹۸۹ در دانشگاه میلان روشن کرده بود که دیسلکسی بیماری عصبی با ریشه ژنتیکی است.
آزمایشهای مغزی بیماران نیز مشخص کرد که یکی از عوامل بروز خوانشپریشی تشکیل تودهای عصبی در منطقهای از مغز است. این تومورهای خارجی خود نتیجه جهشهای غیرطبیعی یا نامنظم بودن سلولهای خاکستری در مناطقی از پوسته مغزیاند.
به عقیده دانشمندان عوامل دخیل در بروز بیماری دیسلکسی، ۵۰ درصد ژنتیکی و ۵۰ درصد محیطی است. عصب شناسان با کمک تصاویر مغزی بیماران دریافتند که مغز این افراد در ۳منطقه نیمکره چپ، به ویژه نواحی پسسری، گیجگاهی ـ آهیانه و گیجگاهی، یعنی به طور دقیق مناطقی که مربوط به توانایی خواندن است، کند عمل میکند. عوامل محیطی موجب بیماری دیسلکسی خود به دو دسته تقسیم میشود: عوامل زیستی که طی زندگی رحمی روی جنین تاثیر میگذارد و تمام مسایلی که پس از تولد برای نوزاد رخ میدهد.
در حال حاضر این موضوع اثبات شده است که ضربات مغزی و عوامل روانی فامیلی روی یادگیری، خواندن و نوشتن تاثیر میگذارد. در این میان روشهای آموزش و تلفیق ذکاوت نیز اهمیت ویژهای دارد.
تفاوت زبانی
شگفتانگیز آنجا است که تعداد مبتلایان به بیماری دیسلکسی در بعضی زبانها بیش از بقیه زبانها است. اگرچه تمامی خوانشپریشان در تلفظ و به خاطر سپردن جملات کوتاه با مشکل روبهرو هستند ولی با این حال کودکانی که زبان مادریشان ساده و با قاعده است، کمتر به دیسلکسی مبتلا میشوند و حتی در کودکان مبتلا، شدت بیماری کمتر است
در واقع ساختار زبان بسیار با اهمیت است. نتایج آزمایشی روی دانشجویان انگلیسی، فرانسوی و ایتالیایی نشان داده که خوانشپریشان ایتالیایی سریعتر و بهتر از فرانسویها و انگلیسیها میخوانند.
درواقع زبان انگلیسی بیقاعده و مرکب است. در اشعار <لرد بایرون> برای ۴۰ آوا، هزار نوع املا وجود دارد. در مقایسه در زبان <مولیر> برای ۳۵ آوا ۱۹۰ املا و در زبان <دانته> برای ۲۵ آوا ۳۳ املا وجود دارد. به همین علت تعداد انگلیسیهای مبتلا به دیسلکسی بیش از فرانسویها و ایتالیاییها است. از سوی دیگر مبتلایان به این بیماری در میان آلمانیها و فنلاندیها که زبان با قاعده دارند، بسیار کم است. در کشورهایی که زبان با قاعده دارند، کودکان به طور میانگین در کمتر از سه ماه خواندن را میآموزند در حالی که این روند در میان کودکانی که زبان مادریشان پیچیده و بیقاعده است بیقاعده است به طور تدریجی و طی ۵ سال دبستان به طول میانجامد.
مراقبتهای خانگی
کودکی که نارساخوانی دارد نیازمند توجه و کمک ویژه والدین است، با این حال نباید بیش از حد مراقب کودک بود. کودک را یک فرد شکست خورده درنظر نگیرید بلکه او را تشویق کنید تا مهارتهای جدیدی بیاموزد.
درمان پزشکی
درواقع دیسلکسی درمان ندارد. کودک خوانشپریش در مدرسه، کودن خطاب میشود، از دوستانش فاصله میگیرد، از زندگی ناامید میشود و به همین علت است که بیشتر دانشآموزان مبتلا به دیسلکسی در اروپا دست به خودکشی میزنند، در صورتی که کودک مبتلا به دیسلکسی هیچگونه مشکل جسمی و روانی ندارد.
ابتدا باید این مسایل را حل کرد سپس با استفاده از برنامهای ویژه و زیرنظر متخصصان براساس توانایی و مشکلات کودک، آموزش خواندن و نوشتن را آغاز کرد. فراموش نکنید ۵ تا ۱۰ درصد کودکان دبستانی دیسلکسی دارند